Berton Gutte

Ik ben Berton Gutte inmiddels alweer bijna een halve eeuw jong. Ik ben geboren en getogen in Oss en net als vele anderen Ossenaren niet van plan nog ooit te vertrekken. Ik ben bijna 25 jaar getrouwd met Jeannette en wij hebben twee zonen Jordy en Jesse. Jeannette en ik hebben wel op het allerhoogste amateur niveau gedanst waar ik mijn passie voor muziek compenseerde.
Muziek is zolang ik weet mijn passie geweest echter het leren spelen van een instrument is me nooit gelukt. Het zingen werd door mijn directe omgeving nou ook niet direct gepromoot.

Pas in 2010 kwam ik als zanger terecht  in het  bandje "Luidrustig" alwaar Peter Luijk de leadgitarist was. Dit bandje had veel potentie maar door een slechte balans in de samenstelling geen lang leven toe bedeeld.

In 2011 ben ik toen op zoek gegaan naar muzikanten die net als ik  country rock erg leuk vonden. Via internet heb ik wat muzikanten gevonden en om een goeie leadgitarist te hebben in de band heb ik het verzoek aan Peter gedaan om eens mee te komen spelen en hij is niet meer weg gegaan. Ook Bart onze Drummer kende ik via via en de band was compleet.
Er volgde een periode van audities en uiteindelijk is er een samenstelling uitgekomen die past en klinkt als een klok. Bij Critical CrOSSings ben ik de leadzanger en dat wil ik graag zo houden, verder speel ik nog steeds geen enkel instrument dan zo nu en dan percussie.
Als zanger kan me in de country Rock en de rock uitstekend verder ontwikkelen en hoop ik dit nog lang te mogen doen. Critical CrOSSings is trouw aan het country Rock genre maar niet vies om zo nu en dan een muzikaal uitstapje te wagen.
Doelstelling is om geen nummers/songs te spelen maar muziek te maken met z'n allen, dat gaat Critical CrOSSings erg goed af. Verder is voor mij belangrijk dat we een gezellige club hebben die goed met elkaar overweg kan en de kunst is om dit te behouden. De onderlinge chemie zal uiteindelijk ook door de FANS gehoord en gewaardeerd gaan worden
Wat ik met de band wil bereiken is dat we een band worden die graag gezien en gehoord word door de mensen en ons zodoende een volle maar agenda bezorgen. Want het allerliefste sta ik op het podium en het publiek te vermaken.